الكشري الاصفر
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الكشري الاصفر
الكشرى الأصفر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2 كوب أرز مصرى
1 كوب عدس
3 كوب شوربة (ممكن ماء وباكو مرقة دجاج فورية أو مكعب ماجى)
بصلة مفرومة
ملحوظة: الأرز دائماً ضعف العدس
اول شئ نخلط الأرز والعدس ونغسلهم كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع ملعقة سمن فى حلة على النار (ممكن زيت)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحمر البصلة ... عايزينها لونها غامق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما تبقى باللون ده نشيلها على ورق نشاف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضيف الشوربة على السمن المتبقى من تحمير البصلة
ونظبط الملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأول ما تغلى الشوربة أضيف الأرز والعدس المغسولين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأسويه زى أى رز عادى
يعنى اسيبه على نار عالية لغاية ما يتشرب الشوربة وبعدين أهدى النار على الآخر لغاية ما يستوى
وعند التقديم
جبت قالب الكيك الصغير وحطيت فيه شوية من البصل المتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وغرفت الكشرى عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين قلبته فى طبق التقديم وقدمته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ومع الليمون المخلل ما أحلاه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و .. زوووووووم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالعافية على قلوبكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2 كوب أرز مصرى
1 كوب عدس
3 كوب شوربة (ممكن ماء وباكو مرقة دجاج فورية أو مكعب ماجى)
بصلة مفرومة
ملحوظة: الأرز دائماً ضعف العدس
اول شئ نخلط الأرز والعدس ونغسلهم كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع ملعقة سمن فى حلة على النار (ممكن زيت)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونحمر البصلة ... عايزينها لونها غامق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما تبقى باللون ده نشيلها على ورق نشاف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضيف الشوربة على السمن المتبقى من تحمير البصلة
ونظبط الملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأول ما تغلى الشوربة أضيف الأرز والعدس المغسولين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وأسويه زى أى رز عادى
يعنى اسيبه على نار عالية لغاية ما يتشرب الشوربة وبعدين أهدى النار على الآخر لغاية ما يستوى
وعند التقديم
جبت قالب الكيك الصغير وحطيت فيه شوية من البصل المتحمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وغرفت الكشرى عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين قلبته فى طبق التقديم وقدمته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ومع الليمون المخلل ما أحلاه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و .. زوووووووم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالعافية على قلوبكم
شهد- عضو جديد
- عدد المساهمات : 42
نقاط : 119
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/06/2010
رد: الكشري الاصفر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نادين مؤمن- مشرفة قسم الطبخ
-
عدد المساهمات : 427
نقاط : 692
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 06/06/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى