(برجر محشى - ثومية-سلطه الفلفل - عصير)
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
(برجر محشى - ثومية-سلطه الفلفل - عصير)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
أولاً البرجر المحشى
جربت وصفات كتير للبرجر المنزلى لكن دى أفضل طريقه بالنسبه لى عجبتنى جداً جداً
لأنى جربت نصيحه الغاليه برنسيس ووضعت فى المقادير رز مطبوخ وطلعت رووووووووووووووعه فعلا
المقادير
(طبعا حسلف هنا هانم اللحمه من عندى ده بس علشان خاطر سى السيد)
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله متوسطه
1 بيضه
اعواد بقدونس
ملح وفلفل وبابريكا وكزبره ناشفه
كوب رز أبيض مطبوخ وناضج
الحشو
اختيارى ممكن جبنه وممكن تخديعه بصل على طريقه برنسيس
الطريقه
نفرم البصل مع الأرز فى الكبه
نضيف الخليط على باقى المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونضرب فى الكبه كله مع بعضه علشان اللحمة تنعم وتبقى فى ايدنا كالعجين
ودى خطوه مهمه لتماسك الأقراص
ونبدأ فى عمل الأقراص
هنا نحشيها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا نرصها فى صينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ندخلها فرن ساخن حوالى نصف ساعه
ودى النتيجه روعه بمعنى الكلمه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وطبعا الصوص الأبيض اللى فى الصورة ده عباره عن ثومية ودى ليها طرق كتير جدا بس أسهل طريقه هى
الثومية
كوب مايونيز
نصف كوب زبادى
ملعقه كبيرة ثوم مفروم
عصير نصف ليمونه
الطريقة
نضرب المكونات كلها مع بعض والزبادى فائدته تخفيف القوام بس كده سهله جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثالثاً سلطه الفلفل الأخضر
سلطة رائعه وبحبها جدا جدا
وساعات لما بكون زهقانة من الأكل بقلى باذنجان وبطاطس واعمل سلطة الفلفل
كده وبتبقى اكلة رااااااااااااااائعه
المقادير
فلفل رومى اى كميه
2 ملعقة ثوم مفروم
ملح كمون
نصف ليمونة
الطريقه
(تعتمد على شوى الفلفل فى الفرن وده أخف وأفضل من القلى)
نقطع الفلفل أنصاف ونغسله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يوضع ف صينيه مع رشه بسيطه من زيت الزيتون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يترك نصف ساعه فى فرن حامى مع مراعاة تقليب الفلفل كل عشر دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركة يبرد ويقطع الفلفل هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويضاف له الملح والكمون والثوم والليمون ويقدم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ملحوظه
يمكن عمل كميه من الفلفل وتحفظ فى علبه محكمة وقبل الاكل يضاف الثوم والتوابل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وعلشان خاطر عيون سى السيد
وعلشان هنا هانم تكون أدت دورها على أكمل وجة وسى السيد ميبقاش له حجه
خاااااااااااااالص نعمل له عصير حلو
رابعاً عصير العنب واليوسفى
عنب
يوسفى
سكر
ماء مثلج
يضرب فى الخلاط ويقدم رااااااااااااااااائع وطعمه جميل جداااااااااااً
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
رد: (برجر محشى - ثومية-سلطه الفلفل - عصير)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالثقة عايشة- مشرفة منتدى الترحيب بالاعضاء الجدد
- رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
عدد المساهمات : 229
نقاط : 313
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/01/2011
الموقع : www.shork99.yoo7.com
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى