طريقة عمل الشريك بالصور
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الشريك بالصور
لنهاردة هاقدم لكم عمل
الشريك
( بضم الشين) وهو صنف من المعجنات
طعمه رائع جدا ناخده على الفطار مع
كوب شاي بلبن ان شاء الله يعجبكم
تعالوا نشوف الطريقة
المقادير
=====
كيلو دقيق = كوب حليب = 6 بيض = كوب
سمن
أو سمن وزيت درة = فانيليا = بشر
برتقال =
كوب سكر = خميرة فورية مع ربع كوب
لبن دافىء
وملعقة سكر ( لاحظوا شكل الخميرة
مرتفعة ازاي)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف
الفانيليا
ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع
الخليط في طبق العجن
ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون
طرية
ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك
بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي
فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد
الأختمار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها
ومزاجها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لفيتها بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عملت شكل تاني زي البريوش
أخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه
مسكرة وممكن تحطي زبيب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لفيتها رول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وحطيتها في القالب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي اشكال تانية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة
الفرن من الأول
ملحوظة هامة جدا جدا
=============
نظبط الفرن على 180 درجة ونضع
الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية
تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر
بالحرارة
بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته
كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت
وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص
وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي
تنسيها
وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه
لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق
وتحت من غير الشواية النار السفلية
فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل
في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز
ناحية تانية خالص
وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت
سابقا
وآدي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طلع
في منتهى الجمال
وخفيف وهش زي الكيكة والله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا البريوس كأنه كيكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وآدي كل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بكيلودقيق فقط وممكن زيادة كوب عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ايه رأيكم ان شاء الله يكون عجبكم
وفي انتظار آرائكم الجميلة
دمتم في رعاية الله[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشريك
( بضم الشين) وهو صنف من المعجنات
طعمه رائع جدا ناخده على الفطار مع
كوب شاي بلبن ان شاء الله يعجبكم
تعالوا نشوف الطريقة
المقادير
=====
كيلو دقيق = كوب حليب = 6 بيض = كوب
سمن
أو سمن وزيت درة = فانيليا = بشر
برتقال =
كوب سكر = خميرة فورية مع ربع كوب
لبن دافىء
وملعقة سكر ( لاحظوا شكل الخميرة
مرتفعة ازاي)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف
الفانيليا
ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع
الخليط في طبق العجن
ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون
طرية
ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك
بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي
فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد
الأختمار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها
ومزاجها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لفيتها بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عملت شكل تاني زي البريوش
أخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه
مسكرة وممكن تحطي زبيب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لفيتها رول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وحطيتها في القالب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودي اشكال تانية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة
الفرن من الأول
ملحوظة هامة جدا جدا
=============
نظبط الفرن على 180 درجة ونضع
الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية
تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر
بالحرارة
بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته
كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت
وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص
وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي
تنسيها
وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه
لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق
وتحت من غير الشواية النار السفلية
فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل
في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز
ناحية تانية خالص
وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت
سابقا
وآدي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طلع
في منتهى الجمال
وخفيف وهش زي الكيكة والله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا البريوس كأنه كيكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وآدي كل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بكيلودقيق فقط وممكن زيادة كوب عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ايه رأيكم ان شاء الله يكون عجبكم
وفي انتظار آرائكم الجميلة
دمتم في رعاية الله[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رد: طريقة عمل الشريك بالصور
يسلمواااااااااااااا ع الطرح الرااااااااقى ... دام لنا هذا التمييز و الإبداع
إن كان للإبدااااااع عنوااااان ... فأنتِ عنوااااانه ... سلمت لنا أناملكِ
أنتظر كل جديد لديكِ ... بكل لهفة و شوق ... فلا تحرمينا عطاااائكِ
مدائن من الشكر لروعة الطرح ... و حدائق من الجورى لسمو شخصك
لا كُسر لكِ قلماً ... يكتب مثل هذا إبداااااع ... فى حفظ الله و رعايته
و يتوج طرحك الرااااااااائع ... بأجمل النقاااااط ... بوركتِ يا أنيقة الذوق
إن كان للإبدااااااع عنوااااان ... فأنتِ عنوااااانه ... سلمت لنا أناملكِ
أنتظر كل جديد لديكِ ... بكل لهفة و شوق ... فلا تحرمينا عطاااائكِ
مدائن من الشكر لروعة الطرح ... و حدائق من الجورى لسمو شخصك
لا كُسر لكِ قلماً ... يكتب مثل هذا إبداااااع ... فى حفظ الله و رعايته
و يتوج طرحك الرااااااااائع ... بأجمل النقاااااط ... بوركتِ يا أنيقة الذوق
بالثقة عايشة- مشرفة منتدى الترحيب بالاعضاء الجدد
- رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
عدد المساهمات : 229
نقاط : 313
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/01/2011
الموقع : www.shork99.yoo7.com
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل كريب الشاورما بالدجاج و طريقة عمل الكريب بكل انواعة بالصور
» عمل فني : طريقة شمعة على شكل ورده شرح بالصور
» طريقة عمل كيكات مختلفه بالصور
» طريقة تنصيب وندز vista بالصور
» طريقة دمج قاعدة بيانات منتدى وبسهولة شرح بالصور مخصوص للاستاذ جيلان صديقنا
» عمل فني : طريقة شمعة على شكل ورده شرح بالصور
» طريقة عمل كيكات مختلفه بالصور
» طريقة تنصيب وندز vista بالصور
» طريقة دمج قاعدة بيانات منتدى وبسهولة شرح بالصور مخصوص للاستاذ جيلان صديقنا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى