منتدي الصفا والمروة التعليمى
شكلك بتلف فى الموقع وخلاص ومش ناوى تسجل يا معلم... يلا كده زي الشاطركليكة ظريفة لطيفة هناااا

<

ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

ترحيب ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

مُساهمة من طرف مدير المنتدى في السبت أغسطس 06, 2011 2:18 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير


1 كيلو دقيق منخول

1 كوب سمن سائح بدرجة حرارة الغرفه

5 بيضات - فانيليا
ذرة ملح

1/2 1 كوب سكر بودره

1/3 ملعقه صغيره بيكنج بودر

1/2 كوب حليب سائل

1 وقيه نشادر ( أو 1 ملعقه كبيره)

الطريقه

يضرب السكر + السمن بالمضرب جيدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضيف بيضه بيضه مع الاستمرار في الخفق ثم نضع الفانيليا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تذاب النشادر في الحليب

نضيف البيكنج بودر علي الدقيق + 1/2 كوب جوز هند ( حسب الرغبه)اختياري + ذرة ملح
ثم نضيف خليط البيض علي الدقيق و نخلط باليد في اتجاه واحد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضيف النشادر المذابه في الحليب و نعجن كويس حتي نحصل علي عجينه ملساء تلتصق باليد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تترك 1/2 ساعه لترتاح
و نحضر المفرمه اليدوي للتشكيل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تشكل العجينه و نضع البسكويت في الصواني المدهونه جيدا بالزيت متباعده عن بعض كما بالشكل
أنا هنا شكلته نوعين بالشكل هذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم يدخل الفرن الساخن مسبقا علي حراره عاليه لمدة 15 - 20 دقيقه أو حتي يحمر قليلا من الاسفل و الاعلي و يترك ليبرد و يقدم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و عن قرب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثانيا : كحك العيد :-

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير


1/2 1 كيلو دقيق منخول
ذرة ملح

1/2 3 كوب سمن سائح ( او 3/4 كيلو سمن)
2 ملعقة كبيره سمسم

1/2 1 ملعقه صغيره خميره
3 ملاعق كبيره محلب مطحون

1/2 1 ملعقه كبيره ريحة الكحك

3 ملاعق كبيره محسن دقيق بودره ( ان وجد)

1/2 كوب ماء دافئ أو حسب العجن

الطريقه


نضع المواد الجافه علي الدقيق و نخمر الخميره علي جنب بالقليل من السكر و الماء الدافئ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نقدح السمن علي النار جيدا ثم تضاف مباشرة علي الدقيق و نقلب بالملعقه الخشب كويس لتوزيع السمن في الدقيق كله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم تضاف الخميره ثم الماء بالتدريج و نعجن حتي الحصول علي عجينه مثل هذي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم تترك لترتاح لمدة 1/2 ساعه
و تشكل بالقوالب أو المنقاش و ترص متباعده قليلا في الصواني غير مدهونه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك لتخمر لمده لا تقل عن أربع 4 ساعات

ثم يسخن الفرن الحار و تسوي علي درجة حراره عاليه لمدة 20 دقيقه او حتي تحمر قليلا من الاسفل و الاعلي
ثم تترك لتبرد كويس قبل نقلها من الصواني

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تقدم مرشوشه بالسكر البودره

و يمكن تعمل محشيه بالحشوه المرغوبه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يتبع




avatar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
مدير المنتدى

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 1297
نقاط : 3400
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://afaf000.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ترحيب رد: ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

مُساهمة من طرف مدير المنتدى في السبت أغسطس 06, 2011 2:20 pm

ثالثا : القراقيش : -

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

1/2 1 كيلو دقيق منخول
3 كوب سمن سائح

1/2 1 ملعقه صغيره شمر محمص و مطحون
3 ملاعق كبيره محلب مطحون
3 ملاعق كبيره سمسم

1 ملعقه صغيره ينسون محمص

1/2 1 ملعقه صغيره خميره
6 ملاعق كبيره حليب بودره

3 ملاعق محسن دقيق ( ان وجد)
ذرة ملح
ماء حسب العجن
عجوه ( تمر معجون)مهروسه بالسمن للحشو

الطريقه

مثل طريقه الكحك بالظبط

نضع المواد الجافه علي الدقيق و نخمر الخميره علي جنب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نقدح السمن علي النار و نضعها مباشرة علي الدقيق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تقلب بالملعقه الخشب ثم نضع الخميره و الماء الدافئ بالتدريج حتي الحصول علي العجينه مثل هذي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك لترتاح ثم تشكل
نأخذ قطعه و نعملها اسطوانه ثم نفردها و نضع الحشوه بالوسط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نقفلها جيدا و تقطع بالسكين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و يمكن عملها دون الحشوه

و نضعها في الصواني دون دهنها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك لتخمر لمدة لا تقل عن 4 ساعات ثم تدخل الفرن الساخن علي حراره عاليه لمدة 20 دقيقه أو حتي تحمر قليلا من الاسفل و اعلي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

رابعا : البتي فور : -

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير


1 كيلو دقيق منخول
2 كوب سمن
4 بيضات - فانيليا

1/2 ملعقة صغيره بيكنج بودر
ذرة ملح

1/4 1 كوب سكر بودره

الطريقه


نضع البيكنج بودر و الملح علي الدقيق و يترك جانبا
نخفق السكر + السمن بالمضرب الكهربي جيدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نضع البيض واحده واحده و نستمر بالخفق حتي الحصول علي عجينه كالكريمه مثل الصوره السابقه


ثم نضع الفانيليا ثم الدقيق ملعقه ملعقه مع الاستمرار في الخفق علي سرعه بطيئه حتي نضع نصف كمية الدقيق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضع الخليط علي باقي الدقيق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نخلط باليد في اتجاه واحد حتي الحصول علي عجينه ملساء
لا تلتصق باليد
ثم تترك لتهدأ و تقسم جزئين نضيف الي جزء منها الكاكاو

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تشكل بالقمع أو بالماكنه الخاصه بالبتي فور في الصواني غير مدهونه

ثم تدخل الفرن الساخن علي حراره عاليه لمدة 10 دقائق أو حتي تحمر قليلا من الاسفل فقط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك لتبرد جيدا ثم نلصق كل اثنين بالمربي أو الشيكولاته السائحه كما بالشكل و تقدم حسب الذوق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بالهنا و العافيه

و كل عام و انتم بخير


avatar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
مدير المنتدى

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 1297
نقاط : 3400
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://afaf000.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ترحيب رد: ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

مُساهمة من طرف مدير المنتدى في السبت أغسطس 06, 2011 2:25 pm

بتى فور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
غربية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بسكويت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كنافة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بقلاوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بتى فور يالا ياجماعة


المقادير


¼ 1 كوب زبدة لينة

1 كوب سكر بودرة
2 بيض
½ 2 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة فانيليا
¼ ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1 ملعقة صغيرة كاكاو لتلوين العجين
مكسرات للتزيين

الطريقة



- تُخفق الزبدة جيداً حتى يبيض لونها، ثم يُضاف السكر البودرة والبيض و الفانيليا ويُخفق الخليط جيداً.



- يُخلط الدقيق والبيكنج باودر، ثم يُضاف تدريجياً إلى خليط الزبد
حتى تتجانس جميع المواد وتُشكل على هيئة كرة وتُترك لترتاح قليلاً في
الثلاجة (يُمكن أن يُحفظ العجين في الثلاجة لمدة أسبوع لحين استخدامها).



- يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو و يُترك الآخر كما هو.



- يُشكل العجين باستخدام إما كيس حلواني أو بواسطة ماكينة البتي فور الخاصة و يُشكل بأشكال مختلفة و يُزيَن بوضع حبة المكسرات في وسطه.



- ترص في صاج مدهون وتخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 20- 25 دقيقة.



- يُترك ليبرد و يُزين حسب الرغبة .

__________________
غربية يالا جاهزا
المقادير

1 كوب زبدة لينة

2/1 كوب سكر بودرة
2 كوب دقيق
8/1 ملعقة صغيرة بكربونات صودا
2/1 ملعقة صغيرة ماء ورد أوفانليا

(بندق-فستق-قرنفل-لوز) للتزيين

الطريقة



-تُخفق الزبدة جيداً حتى تصير كالقشدة ويبيض لونها.


- يضاف السكر البودرة ويستمر في الخفق.

- يُخلط الدقيق وبكربونات الصودا وماء الورد أو ال?انليا.

- يضاف الدقيق تدريجياً إلى خليط الزبدة حتى يتكون عجين لين وناعم.

- تُشكل على هيئة كرات صغيرة وترص في صينية على مسافات متباعدة حتى لا تلتصق عند الخبز.

- تُوضع المكسرات في وسط كل كرة بالضغط الخفيف عليها.

- تُخبز في فرن هادئ درجة حرارته 300 درجة فهرنهيت لمدة 15 - 20دقيقة، ويجب عدم تغير لونها.

- تُترك لتبرد تماما، ثم ترص في طبق التقديم.
__________________
بسكويت النشادر

المقادير


¾ كوب سكر بودرة

1 ملعقة صغيرة نشادر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
3 بيض
½ كوب سمن سايح
3 كوب دقيق
3/1 كوب حليب
2 ملعقة كبيرة عصير برتقال


الطريقة



- يُخلط سكر البودرة مع
النشادر و الفانيليا في وعاء عميق.

- يُخفق البيض جيداً في وعاء أخر باستخدام المضرب الكهربائي ، و يُضاف إليه خليط سكر البودرة مع الخلط جيداً.

- تُضاف السمنة السايحة مع الاستمرار في العجن حتى تندمج كل المكونات و تتداخل.

- يُضاف الدقيق ، و لبن الحليب و عصير البرتقال تدريجياً مع الاستمرار في العجن الجيد حتى نحصل على عجين أملس ناعم.

- يُوضع العجين في كيس حلواني ، و يُشكل على هيئة أصابع عريضة مستوية من الجزء السُفلي و بها تعرجات من أعلى (كما في الصورة) .

- تُخبز الأصابع في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 7 - 10 دقيقة .
__________________

الكنافة

تعتبر الكنافة من الحلويات الشرقية الشهيرة فى الوطن العربى ، خاصة فى شهر رمضان الكريم


المكونات : نصف كيلو كنافة ، كوب سمن ، مكسرات مفرية مع قليل من السكر ( بندق ، جوز هند ، فستق) ، شربات معقود



الطريقة :


1- تضاف السمن إلى الكنافة وتقلب قليلاً على النار فى إناء عميق

2- تفرد
نصف كمية الكنافة فى صينية مدهونة بقليل من السمن ، ويرش عليها المكسرات
والسكر ، ثم يفرد نصف الكمية الآخر ، وتزج الصينية فى الفرن

3- بعد نضجها يسكب عليها الشربات المعقود ، وتجمل بالفستق حسب الحاجة .

* ويمكن أن نأخذ خصلة من الكنافة وتدهن بالزبدة السائحة وتوضع فوقها كمية
مناسبة من المكسرات المفرية وتلف على شكل رول صغيرثم ترص في صينية مدهونه
وتدخل في الفرن حتى يحمر الوجه ثم توضع في طبق التقديم ويصب عليها الشربات
المعقود



بقلاوة



يفضل المصريون الحلويات الشرقية عن غيرها من الحلويات ، والبقلاوة عالية السعرات ومحببة جداً لدى المصريين ، خاصة الأطفال .



المقادير :



- كوب فستق حلبى " مفروم ".


- ملعقتان كبيرتان سكر باودر .

- باكيت عجينة بقلاوة جاهزة .

- 150 جم من سمن نباتى


مقادير الشربات:


- كوب سكر .

- ثلاثة أرباع كوب ماء .

- ملعقة كبيرة عصير ليمون طازج .


التحضير:


1 - يسخن الفرن بدرجة 230 م ، ( 450 ف ) .

2 - تهيأ الحشوة حيث يخلط الفستق المفروم والسكر والهيل .

3 - تزيت
صينية الشواء ثم تفرش بنصف ورق العجين مع تزييت كل طبقة بواسطة الفرشاة
والسمن ثم ترش الحشوة فوق الطبقة الأخيرة من النصف الأول ومن ثم تغطى
بالنصف الثانى من ورق العجين وبالطريقة نفسها حيث تدهن كل طبقة وبواسطة
سكين حادة تقطع على أشكال معينة " أى شكل البقلاوة ".

4 - توضع فى الفرن لمدة 10 دقائق ثم تقلل الحرارة إلى 190 م ، 375 ف أو حتى تصبح ذهبية اللون .

5 - يعمل الشراب الحلو " القطر " بخلط السكر والماء والليمون ويسخن الخليط مع التحريك حتى يغلى وتقلل الحرارة حتى يصبح سائلاً كثيفاً . 6 - بعد أن تنضج البقلاوة وتخرج من الفرن وتبرد قليلاً يرش فوقها شراب الحلو " القطر " ومن ثم تقدم باردة أو دافئة
.
avatar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
مدير المنتدى

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 1297
نقاط : 3400
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://afaf000.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ترحيب رد: ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

مُساهمة من طرف مدير المنتدى في السبت أغسطس 06, 2011 2:33 pm

العجينه سهله جدا جدا

القطايف


هاتروحي وتحطي الاول 2 كوب ماء وكوب حليب (وممكن 3 كوبايات ماء بس عاااادي بتمشي ) وتحطي معاهم معلقة خميره فوريه او خميره عاديه وتضربيها فى الخلاط عشات تدوب وبعد كده تحطي 3 كوبايات دقيق وتضربي فى الخلاط

مافيش
دقيقتين بتكون اتخلطت وبقت تمام التمام تتاكدي بس ان مافيش دقيق لازق على
جدار الخلاط وكده وبعدين تحطيها فى دورق تاني وتبسبيها بقى تخمر لو كانت
خميره عاديه ساعه على الاقل لو كان الجو حر


الخميره الفوريه بالكتير نص ساعه تكون بقت تمام التمام وعشان تعرفي انه خمرت وتنفع للشغل تكون فيها فقاقيع زي الصوره دي كده







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كده خلصنا العجينه نروح بقى على البوتجاز ونحط صنيه اي صنيه انا فضلت
التيفال عشان ما تلزقش وتدهنيها زيت بالفرشه حاجه خفيف اوي اوي


ولما تسخن وتبقى تمام تبدأي تصبي العجينه بالدورق زي كده



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ركزوا كده وشوفوا قوام العجينه ازاي وبتصبيها وهي بتفرد وتديكى الحجم الى انتى عايزاه


ومش بتاخد الا دقيقه واحده على لنار وبتشليها اول بس ما تجمد

لاحظي كده الاثنين الى تحت خلاص جمدوا واستوو والاثنين الى فوق لسه عليهم ثواني


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وتطلعها وطبعا تفرديها على صنيه كده عشان ما تلزقش فى بعضها وده شكلها من فوق والاحمر ده من تحت طبعا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبتكون
جاهزه على طول على الشغل يعنى ابدأي شغل فيها حتى وهى لسه دافيه بتكون
سهله جدا فى التطبيق وهانعمل منها اصناف كتير اوي اوي اوي والكميه الى انا
عملتها دي تعمل وليمة قطايف زي الى فى الصوره دي




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عايزه حد يجرب ويتكسف ويقول انه جرب بلاش رخامه بقى




وبالنسبه للقطايف الى فى الصوره دي احنا كلناها عشان لو حد حب يحط عينه فيها يعرف انها خلاص اتاكلت من كام يوم

هههههههههههههههههههه



انشاء الله اول ما اقدر هانزلكم طريقة الاصناف الى فوق دي مع بعضها


وعملت امبارح قطايف بالشيكولاته ما لهااااااااااش حل برضه هاقولكم عليها

البغاشه






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

السلام عليكممممممم



بعد ما عملنا المره الى فاتت بقى عجينة البف باستري هاهريكم منها اصناف ان انا باموووت فيها بشكل بشع



البغاشه النهارده بقى اسهل حاجه



طبعا زي ما قلتلكم فى الردود لما شملوله سألت عن حفظ العجينه فى
الفريزر اه طبعا انا باعملها واخليها جاهزه شوفوا كده بوست التلاجه
هاتلاقوا فى عجينه فى صوره من الصور بافردها واقطعها وطبقات بلاستك ما بين
كل واحده والتانيه وعلى الفريزر




لما
اجي استعملها بقى فى اي حاجه باطلعها وافردها على ضنيه هما عشر دقايق
بتكون فاكه وانا باخليها تخمر كمان قبل ما احفظها فى الفريزر عشان تبقى على
الشغل على طول




المهم هانعمل بقى البغاشه



هانعمل العجينه او تكون جاهزه عندنا او نشتريها جاهزه ده بالنسبه للحريم الشلت عادي

ههههههههههههههههه



البغاشه بقى انا جربتها بالعجينه الى من غير خميره الى هى زي الجاهزه

وجربتها بالعجينه الى فيها خميره



طلعت احلى الى بالخميره ومش شاربه زيت كتير



المهم شايفين العجينه اهو مقطعها مسطيلات ومثلاثات بس لو هانعمل البغاشه نقطع اصغر من كده شويه







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
خلاص هى كده جاهزه نقليها بقى فى زيت غميق وسخن نسقطها فى الزيت وهما
بالظبط 3 دقايق وناخد بالنا عشان بتتحرق بسرعه بالكتير اوي خمس دقايق
وتلاقيها استوت وطبعا بيتضاعف حجمها اول ما تنزل الزيت السخن





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد كده نشيلها من الزيت ولونها وردي زي الى فى الصوره دي




ونحطها على كلينكس دقيقتين بس يعنى على ما نحط غيرها فى الزيت تقريبا



وبعدين نسقطها فى الشربات او الشيره



شربات ما يكونش خفيف اوي ولا تقيل اوي وسط كده



ونسيبها فى الشربات دقيقتين بس عشان ما تشربش شربات كتير

ونطلعها نحطها فى مصفاه ونحط حاجه تحت المصفاه ينزل فيها الشربات الزياده



ونكرر بقى لحد ما نخلص الكميه الى احنا عايزنها



وبعدين نرصها فى السرفيس زي الى فوق ده كده



ونرش عليها قرفه ناعمه وجوز هند



ووناكل بالف هنا ونتخن وكده يعنى



فاتيما مالهاش حل ا لاكله دي فى الاوبن وعليكى خير





سهله بقى اظن



اتفضلوا اعملوها وقولولي رايكم



والبت اختي الى عملتها مره ودوقتهالي بس هى من الحريم الشلت بتشري العجينه



اه اه يا بت عجبك ولا مش عاجبك



بس انا جربتها بالعجينه الى بخميره اه طلعت مختلفه عن العجينه الجاهزه لكن انا شايفه انها احلى وبتشرب زيت اقل



وعملت برضه الي زي الجاهزه فى البيت بس الى بخميره احلى



المقادير بسرعه بقى بلاش رغي





كوباية دقيق ابيض


كوباية نشا


( النشا الى بيخليها تطلع ناشفه زي الجاهزه اكتشفت كده مؤخرا )


كوبايه ونص مايه


ملعقه كبيره خميره عاديه او فوريه (بس انا باحب العاديه )





بث كده


اه والله





الطريقه





بنخلط الدقيق على النشا الاول


وبعدين نكون جهزنا الخميره دوبناها فى شوية مايه دافيه وربع معلقة سكر





وبعدين بقى بالمعلقه او المضرب ونحط المايه على الدقيق والنشا وطبعا قبل المايه نحط الخميره


ونزود المايه شويه شويه عشان جايز ما نحتجهاش كلها(لكن هى عموما بتبقى عجينه سايبه )





وبعد نغطي عليها وسيبها ساعه تقريبا وهاتبقى شكلها كده





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وده بيكون سمكها كمان والخميره بتخليها تشد شويه وتبقى فيها فقاقيع زي دي كده






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] اهم حاجه بقى بعد كده تكوني سريعه شويه قدام النار طبعا فى الاول مش هاتبقى سريعه ولا حاجه ده انتى هاتبقى هبله


فانصح اي واحده هبله قصدي اول مره تقف فى المطبخ انها تعمل نص الكميه بس فى الاول


وكمان تستخدم طاسه صغيره على ادها كده نونو





هانبدا نقلي بقى


نجيب طاسه زي الى فى الصوره دي عميقه شويه ونحط فيها زيت كتير ونحطها على النار تسخن


والعجينه قبل ما نبدا شغل نقلبها عشان الفقاقيع الكبيره دي تروح شويه وما يبقاش شكلها وحش وكمان ما تفرقعش فى وش حضرتك


وهانشكلها ازاي


معلش دي ما عرفتش اصورها عايزه فيدو وانا كنت لوحدي


بس هاوصفها( طبعا بنهدي النار بقى )





هانجيب معلقه صغيره وناخد بها عجينه ونبل صباعنا السبابه مايه وبعدين بطرف صباعه وبسرعه وخفه كده يا خفه وتنزل العجين مره واحده وفى مكان واحد فى الطاسه عشان يطلع مدور زي الى فى الصوره ده





ها اقريها تاني عشان تفهميها والى ما فهمهاش يقولي وانا ابقى اصورها فيديو المره الجايه ونستعين بصديق





وطبعا بسرعه نحاول نملا الطاسه عشان تاخد سوا واحد


وطبعا ممكن تطلع منك منبعه مش مدوره اوي مش مشكله كله هايتاكل ما تعذبيش نفسك


وهايكون شكلها كده يا حلوين




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونفضل نقلبها كل شويه عشان تاخد لون دهبي حلو كده








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نطلعها على كلينكس لما تحمر طبعا



ودقيقه واحده ونسقطها فى شربات (سيرب - قطر ) بارد طبعا ونقلبها ونسبها 3 دقايق لو بنحبها تشيل سكر شويه


ونطلها فى مصفاه


وبعد لما تبرد نقدر نضرب طبق زي الى فى الصوره فوق ده وبكده نكون قضينا على ام الدايت الى بنعمله


هههههههههههههههههههههههههههههههههه





فاتيما ما تعديش من جنب البوست ده خالص ماشي


ابقى تعالى فى ا لاوبن داي يا اختي





كالعاده يا قطاقيط الى يجرب يقوووووولي


ومن المره الجايه ان شاء الله نبدا مجموعة بوستات جديده تحت تبويب مطبخ المبتدئين


لان كتير طلبوها مني سواء بنات لسه هايتجوزوا او كمان ياعينى رجاله مغتربين ويقعدوا يقطعوا فى قلبي ويقلولي بتجوعينا وكده يعنى


المهم هايكون الكلام فيها على طبخات عاديه مش اصناف صعبه ولا جديده


وكمان هاعمل بوستات تانيه ازاي تبقى ست بيت شاطره مش عبيطه


ولا ايه رايكم يا قوم











ا
avatar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
مدير المنتدى

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 1297
نقاط : 3400
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://afaf000.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ترحيب رد: ملف كامل لمخبوزات العيد ****ادخل وذوق بالهنا والشفا...........

مُساهمة من طرف نشوى في الإثنين أغسطس 22, 2011 9:20 am

طريقة عمل البسكويت النشادر بالصور


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
avatar
نشوى
مشرفة منتدى الازياء و الموضة
مشرفة منتدى الازياء و الموضة

رايك فى المنتدى : روعة
علم دولتك
عدد المساهمات : 160
نقاط : 271
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 24/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى