منتدي الصفا والمروة التعليمى
شكلك بتلف فى الموقع وخلاص ومش ناوى تسجل يا معلم... يلا كده زي الشاطركليكة ظريفة لطيفة هناااا

<

طريقة عمل الشريك بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

ترحيب طريقة عمل الشريك بالصور

مُساهمة من طرف مدير المنتدى في السبت مايو 21, 2011 9:16 am

لنهاردة هاقدم لكم عمل
الشريك


( بضم الشين) وهو صنف من المعجنات

طعمه رائع جدا ناخده على الفطار مع

كوب شاي بلبن ان شاء الله يعجبكم

تعالوا نشوف الطريقة

المقادير
=====

كيلو دقيق = كوب حليب = 6 بيض = كوب
سمن


أو سمن وزيت درة = فانيليا = بشر
برتقال =


كوب سكر = خميرة فورية مع ربع كوب
لبن دافىء


وملعقة سكر ( لاحظوا شكل الخميرة
مرتفعة ازاي)


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف
الفانيليا


ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع
الخليط في
طبق العجن
ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق
شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون
طرية


ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك

بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي

فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد
الأختمار


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها
ومزاجها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لفيتها بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

عملت شكل تاني زي البريوش

أخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه

مسكرة وممكن تحطي زبيب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لفيتها رول

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وحطيتها في القالب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودي اشكال تانية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة

الفرن من الأول

ملحوظة هامة جدا جدا
=============

نظبط الفرن على 180 درجة ونضع

الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية

تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر
بالحرارة


بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته

كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت

وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص

وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي
تنسيها


وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه

لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق

وتحت من غير الشواية النار السفلية
فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل

في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز
ناحية تانية خالص


وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت
سابقا


وآدي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طلع
في منتهى الجمال


وخفيف وهش زي الكيكة والله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا البريوس كأنه كيكة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وآدي كل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بكيلودقيق فقط وممكن زيادة كوب عليه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ايه رأيكم ان شاء الله يكون عجبكم

وفي انتظار آرائكم الجميلة

دمتم في رعاية الله[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
avatar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
مدير المنتدى

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 1297
نقاط : 3400
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 05/06/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://afaf000.ahlamountada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ترحيب رد: طريقة عمل الشريك بالصور

مُساهمة من طرف بالثقة عايشة في الجمعة يونيو 17, 2011 4:04 pm

يسلمواااااااااااااا ع الطرح الرااااااااقى ... دام لنا هذا التمييز و الإبداع
إن كان للإبدااااااع عنوااااان ... فأنتِ عنوااااانه ... سلمت لنا أناملكِ
أنتظر كل جديد لديكِ ... بكل لهفة و شوق ... فلا تحرمينا عطاااائكِ
مدائن من الشكر لروعة الطرح ... و حدائق من الجورى لسمو شخصك
لا كُسر لكِ قلماً ... يكتب مثل هذا إبداااااع ... فى حفظ الله و رعايته
و يتوج طرحك الرااااااااائع ... بأجمل النقاااااط ... بوركتِ يا أنيقة الذوق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
avatar
بالثقة عايشة
مشرفة منتدى الترحيب بالاعضاء الجدد
مشرفة منتدى الترحيب بالاعضاء الجدد

رايك فى المنتدى : احلى منتدى شفوته فى حياتى
علم دولتك
عدد المساهمات : 229
نقاط : 313
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 06/01/2011
الموقع : www.shork99.yoo7.com

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى